Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Zenekari hangverseny a Csiliben

Intézményünk minden évben április végén rendezi zenekari hangversenyét. Nagyon fontos esemény ez az iskola életében, hiszen itt már azon növendékeink tudását csodálhatjuk meg, akik alkalmasak a zenekari munkára. Idén április 22-én zajlott le a nagyszerű koncert a Csili Bubik István termében.
A műsort a Tücsökzenekar szereplése nyitotta meg. Nagyon aranyosak és ügyesek voltak a legkisebb vonósok, remekül összeállított három darabjukkal. Munkájukat évek óta Pável Edit hegedű tanár irányítja a vonós kollégák segítségével.
Ezt követően a nagy vonószenekar mutatta be műsorát Balásházi Bálint igazgató úr vezényletével. Nagyszerű kezdeményezés, hogy a közös munkába bevonták a két kerületi zene tagozatos kórust is. Így hallhattuk a Lázár Vilmos és a József Attila Általános Iskola egyesített Gyermekkórusait. Üde tavaszi hangulatú kórusszámokat választottak, kiváló előadásban, vezényeltek Heimné Drenyovszky Barbara, Czerócki Judit, valamint Balásházi Bálint. A produkció méltán aratott nagy sikert.
Ezt követően Somogyi népdalokat énekeltek az Erzsébeti legények citera kísérettel, tanáruk Juhász Kitti.
Az est egyik fénypontja a kimagasló eredményeket elérő tanulók jutalmazása volt oklevéllel és kisebb ajándékkal.
A fuvolazenekar nagyon szép műsort állított össze és színvonalasan szólaltatta meg a műveket. Tanáruk Gaál Zsolt.
Végül szokás szerint a Fúvószenekar produkciója zárta az estet Kolossa András, valamint volt növendékünk, Nagy Zsolt vezényletével, aki nagyon rátermetten veszi át stafétabotot a Tanár Úrtól.
Közismert filmzenéket és műsorszámokat hallhattunk színvonalas előadásban, mint mindig számos ráadás-számmal teremtettek fergeteges hangulatot.
Értékes, szép este volt!

zenekari hangverseny a Csiliben

 

Gyermeknapot tartottunk a Zeneiskolában

Intézményünk koncertjei között kiemelten fontos szerepet tölt be minden évben a Tücsök hangverseny, melyet a Csili Bubik István termében rendezünk meg két részben, a kerületi óvodások, illetve alsó tagozatos általános iskolások számára. Idén április 21-én délelőtt került sor a nagy eseményre. Két lelkes fiatal szolfézstanárunk kalauzolta a gyerekeket a zene világában a hangszerek bemutatásával. Öröm látni az ifjú közönség lelkesedését, különösen, ha közismert zenedarab hangzik fel. Ilyen zenés bevezető után könnyebb lesz hangszert választani a zenetanulásra vágyóknak.

A délután folyamán Gyermeknapot tartottunk az érdeklődőknek. Szabadon lehetett ismerkedni az iskolánkban tanulható hangszerekkel, „hangszer-simogatóval” egybekötve. A programok között kézműves foglalkozás, arcfestés, torna, vetélkedő is szerepelt. A vidám napot a 18 órakor kezdődő Gyermeknapi Koncert koronázta, méltó sikerrel!

Ezen az eseményen is minden hangszercsalád képviseltette magát. Zongora, szintetizátor, vonósok, fa-és rézfúvósok, ütősök, gitár, citera. Színesen összeállított műsor, magas színvonalú hangszeres darabok és zongora kíséretek jellemezték ezt a nagyon szép hangversenyt. Ilyen előkészítés után szép számmal jöttek el az érdeklődők, felvételizők, aminek nagy jelentősége van, hiszen ez biztosítja intézményünk jövőjét.

Sz. Zs.

 

Felvételi a 2016/2017-es tanévre!

 

Gyermeknap a zeneiskolában

gyermeknap a zeneiskolában

 

Zenekari Hangverseny 2016

Mindenkit szeretettel várunk április 22-én, pénteken 18 órára zenekari hangversenyünkre a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermébe! Fellépnek a zeneiskola együttesei, közreműködnek a József Attila Általános Iskola és a Lázár Vilmos Általános Iskola alsós kórusai! A belépés díjtalan!

Zenekari Hangverseny

 

Tanári hangverseny

Kiemelt hangversenyeink sorában 2016. április 7-én az iskola Máté János termében megrendeztük a Tanári Hangversenyt. A koncert műsora sokrétű, változatos volt, köszönhetően lelkes tanárainknak, akik odaadó munkával készültek fel erre az alkalomra.
Első műsorszámként a három jazz-számból összeállított bevezetővel szédületes hangulatot teremtett két gitáros, egy zongorista kolléga és a dobfelszerelésen játszó növendékünk, Borbély Bence Regő, aki méltó partnere volt a tanároknak.  A produkció nagy sikert aratott a teltházas közönség körében.
A műsor remek összeállítása következtében az előző hangzás ellentéteként csodálatos, puha, halk hangon szólalt meg csellón és zongorán Saint-Saens: Hattyú c. műve. Ezek után hallhattunk két klarinétra és fuvolára írt duót, hegedűre és zongorára komponált művet. Nagyon különleges hangzása volt a hegedűdarabnak gitár kísérettel. Fantasztikus zongoradarab szólalt meg virtuóz előadásban, nagyszerű volt a cselló- zongoramű. Szépek, karakteresek voltak a Szvit-tételek fuvolán és zongorán. Érdekes művet hallhattunk szóló csellón remek előadásban. A népzenei blokkban két remek népzene tanárunk citerázott és énekelt Zalai és Kalotaszegi népdalokat. Ezt a részt a tanári karból erre az alkalomra alakult vendégekkel kiegészült kórus által előadott Maros Rudolf: Táncnóta zárta igazi jó kedvvel. A könnyedebb műfajt a Libertango c. műsorszám biztosította, hegedűn és gitáron. A két klarinétra írt Concerto-t Bana Adrienn játszotta tanárával. Megható volt hallani, ahogy a növendék egyenrangú partnere volt tanárának ebben a nagyon szép produkcióban. Biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb öröme nem lehet egy pedagógusnak, hogy ilyen színvonalra fejleszti azt a tanulót, akit valaha ő kezdett tanítani!
Utolsó műsorszámként Grieg: Peer Gynt c. szvitjéből ütőhangszeres kamaraegyüttes adott elő három tételt. Meseszép hangszerelésben csendültek fel a jól ismert dallamok. A műsorszám érdekessége, hogy zongorista, fuvolista, énekes kollégák gyakoroltak a különféle ütő hangszereken, hogy megfelelő színvonalon szólaltathassák meg a szvit-tételeket, mely nagyszerűen sikerült! Nagy örömmel töltött el, hogy tanáraink ilyen magas színvonalon, ekkora lelkesedéssel muzsikálnak. A tanári koncert valóban kiemelkedik a hangversenyek sorából!
Talán még soha nem hallottunk ilyen felszabadult örömzenélést a Zeneiskola tanáraitól, mint ezen a tartalmas, szép estén.
Sz. Zs.

 

Tanári Hangverseny a zeneiskolában

művésztanári hangverseny

 

Díjazott képzőművészeink!

83 díjat osztottak ki március 23-án a Gaál Imre Galériában, a 110 éves a Városháza című képzőművészeti pályázatra érkezett alkotások alkotói között. 
Festmény kategóriában II. helyezést szereztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ügyes tanulói: Krecsár Bianka, Kalácska Hanna, Medve Maja, Borzák Boglárka, Hodvogner Emília és Masa Júlia. 
Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítő tanáruknak, Holczapfel Zsuzsannának!

 

DUO KORMATIKUS

Újabb szép kamarakoncertet tartunk április 4-én, hétfőn 19 órától! A Belépés díjtalan! Egykori növendékünk Vida Mónika zongoraművész és Miranda Liu hegedűművész hangversenye!

 

 

Bartók emlékhangverseny

Bartók Béla

 

Álomszövő képzőművészek

Álmok és színek nélkül szürke lenne a világ?
Te miről álmodozol? Hogy táltos paripád lába alatt termővé változik minden sivatag, vagy hogy óriás teknős hátán járod be a tenger világát? 
Amikor kint barátságtalanul szürke és hideg az idő, akkor jó behúzódni egy meghitt műterembe és papírra vetni az álmokat. 
Ezt tették képzőművészeti tagozatunk kis művészei, amikor a Naphegy Kiadó által meghirdetett Pendula Álomrajz-pályázat felhívására lerajzolták álmaikat. 
Nagy örömmel vettük, hogy a rajzpályázat zsűritagjainak: G. Szász Ilona írónak és Szegedi Katalin Illusztrátornak, az Álomszövő Pendula c. könyv alkotóinak elnyerték tetszését rajzaink. 
Legsikeresebb álmodozóink  képeit az Anno Meseboltban kiállították és több díjat is átvehettünk.
Adamov Dorka és Unger Dorka 1. helyezést, Medve Maja és Kalácska Hanna 2. helyezést, Morvai Emese 3. helyezést ért el. Álmodozásra sarkalló felkészítő tanáruk Holczapfel Zsuzsanna volt. 
Ha te is szívesen rajzolsz, festesz, álmodozol csatlakozz hozzánk bátran!

 

Polgármesteri dicséret

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából március 11-én, ünnepélyes keretek között tizenegy tanulónk kapott polgármesteri dicséretet példaértékű közösségi munkájáért:

Berecz Dóra, Egri Kitti, Goldberger Diána, Kormányos bence, Kővári Gergő, Kmeczó András, Miskey Alfréd, Mohácsi Benjámin, Porkoláb Eszter, Tomerle Fanni és Vámosi Ágnes

Szívből gratulálunk!

polgármesteri dicséret

 

Újabb siker!

Március elején rendezték meg a IX. Országos Czidra László furulyaverseny budapesti területi válogatóját, ahol növendékünk, Galambos Lilla sikeresen szerepelt és bronz minősítést szerzett. Lilla a 2. legfiatalabb versenyzőként szerepelt a 22 fős korcsoportban. Felkészítő tanára Stefkovics Nóra, zongorán kísérte Egri Katalin. Gratulálunk a szép eredményhez!

furulyaverseny

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!