Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Iskolánkról | a zenetanulásról

A zenetanulásról

ZENEI ELŐKÉPZŐ

A zenetanulás megalapozásához hangszertanulás megkezdése előtt javasoljuk a zenei előképzőt, ahol a zenei képességek fejlesztése csoportos foglalkozás keretében történik. Szolfézstanáraink az általános iskola 1-2. osztályaiban szervezik ezeket a csoportokat. A gyermekek sok játék, mozgás, gyermekdal segítségével itt ismerkednek meg a zenei írás-olvasás legegyszerűbb elemeivel.

HANGSZERTANULÁS

A hangszertanulást általában 6-8 éves kor körül kezdhetik el a gyerekek. Felvételi meghallgatás keretében – melynek időpontjáról honlapunkon tájékozódhatnak – szaktanáraink segítenek a hangszerválasztásban: felmérik a jelentkezők alkatát, hallását, ritmusérzékét, az adottságok alapján javaslatot tesznek, hogy a kisgyermek milyen hangszeren bontakoztathatja ki leginkább zenei tehetségét.

Zeneiskolánkban a legtöbb hangszer kölcsönözhető, hogy az otthoni gyakorlás megoldható legyen.

VIZSGÁK

A tanév során kétszer (félévkor és év végén) adnak számot növendékeink tudásukról, fejlődésükről, ami történhet nyilvános vizsgahangverseny keretében, vagy szűkebb körben, a tanszakon tanító tanárok előtt.

TAGOZATOK

A hangszeres órák egyéni oktatás keretében zajlanak, két tagozaton: az ,,A” tagozaton a tanórák heti 2×30 percesek illetve 2. zenei osztály után,,B” tagozaton, magasabb óraszámban, heti 2×45 percben tanulhatnak a tehetségesebb, illetve a zenei pályára készülő növendékek.

KÖTELEZŐ MELLÉKTÁRGYAK

A hangszertanulást az első négy évben heti 2×45 percben a kötelező szolfézs tárgy egészíti ki. A szolfézstanulás segíti a zenei írás-olvasási készségek, a zenei hallás és a memória fejlesztését. Növendékeink – a négy éves szolfézs alapképzés mellett, illetve utána – többféle kötelező tárgy közül választhatnak: zenetörténet-zeneirodalom, zeneelmélet, kisebb kamaraegyüttesek, vonós- és fúvós zenekarok, kamarakórus.

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!