Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Ének tanszakunk évadzáró hangversenye a Rátkay-Átlók Galériában

 

Alkotóműhelyünk előadásai

NTP-MOI 15-0038

 

Pünkösdi Hangverseny

 

Zenekari hangverseny a Csiliben

Intézményünk minden évben április végén rendezi zenekari hangversenyét. Nagyon fontos esemény ez az iskola életében, hiszen itt már azon növendékeink tudását csodálhatjuk meg, akik alkalmasak a zenekari munkára. Idén április 22-én zajlott le a nagyszerű koncert a Csili Bubik István termében.
A műsort a Tücsökzenekar szereplése nyitotta meg. Nagyon aranyosak és ügyesek voltak a legkisebb vonósok, remekül összeállított három darabjukkal. Munkájukat évek óta Pável Edit hegedű tanár irányítja a vonós kollégák segítségével.
Ezt követően a nagy vonószenekar mutatta be műsorát Balásházi Bálint igazgató úr vezényletével. Nagyszerű kezdeményezés, hogy a közös munkába bevonták a két kerületi zene tagozatos kórust is. Így hallhattuk a Lázár Vilmos és a József Attila Általános Iskola egyesített Gyermekkórusait. Üde tavaszi hangulatú kórusszámokat választottak, kiváló előadásban, vezényeltek Heimné Drenyovszky Barbara, Czerócki Judit, valamint Balásházi Bálint. A produkció méltán aratott nagy sikert.
Ezt követően Somogyi népdalokat énekeltek az Erzsébeti legények citera kísérettel, tanáruk Juhász Kitti.
Az est egyik fénypontja a kimagasló eredményeket elérő tanulók jutalmazása volt oklevéllel és kisebb ajándékkal.
A fuvolazenekar nagyon szép műsort állított össze és színvonalasan szólaltatta meg a műveket. Tanáruk Gaál Zsolt.
Végül szokás szerint a Fúvószenekar produkciója zárta az estet Kolossa András, valamint volt növendékünk, Nagy Zsolt vezényletével, aki nagyon rátermetten veszi át stafétabotot a Tanár Úrtól.
Közismert filmzenéket és műsorszámokat hallhattunk színvonalas előadásban, mint mindig számos ráadás-számmal teremtettek fergeteges hangulatot.
Értékes, szép este volt!

zenekari hangverseny a Csiliben

 

Gyermeknapot tartottunk a Zeneiskolában

Intézményünk koncertjei között kiemelten fontos szerepet tölt be minden évben a Tücsök hangverseny, melyet a Csili Bubik István termében rendezünk meg két részben, a kerületi óvodások, illetve alsó tagozatos általános iskolások számára. Idén április 21-én délelőtt került sor a nagy eseményre. Két lelkes fiatal szolfézstanárunk kalauzolta a gyerekeket a zene világában a hangszerek bemutatásával. Öröm látni az ifjú közönség lelkesedését, különösen, ha közismert zenedarab hangzik fel. Ilyen zenés bevezető után könnyebb lesz hangszert választani a zenetanulásra vágyóknak.

A délután folyamán Gyermeknapot tartottunk az érdeklődőknek. Szabadon lehetett ismerkedni az iskolánkban tanulható hangszerekkel, „hangszer-simogatóval” egybekötve. A programok között kézműves foglalkozás, arcfestés, torna, vetélkedő is szerepelt. A vidám napot a 18 órakor kezdődő Gyermeknapi Koncert koronázta, méltó sikerrel!

Ezen az eseményen is minden hangszercsalád képviseltette magát. Zongora, szintetizátor, vonósok, fa-és rézfúvósok, ütősök, gitár, citera. Színesen összeállított műsor, magas színvonalú hangszeres darabok és zongora kíséretek jellemezték ezt a nagyon szép hangversenyt. Ilyen előkészítés után szép számmal jöttek el az érdeklődők, felvételizők, aminek nagy jelentősége van, hiszen ez biztosítja intézményünk jövőjét.

Sz. Zs.

 

Felvételi a 2016/2017-es tanévre!

 

Gyermeknap a zeneiskolában

gyermeknap a zeneiskolában

 

Zenekari Hangverseny 2016

Mindenkit szeretettel várunk április 22-én, pénteken 18 órára zenekari hangversenyünkre a Csili Művelődési Központ Bubik István színháztermébe! Fellépnek a zeneiskola együttesei, közreműködnek a József Attila Általános Iskola és a Lázár Vilmos Általános Iskola alsós kórusai! A belépés díjtalan!

Zenekari Hangverseny

 

Tanári hangverseny

Kiemelt hangversenyeink sorában 2016. április 7-én az iskola Máté János termében megrendeztük a Tanári Hangversenyt. A koncert műsora sokrétű, változatos volt, köszönhetően lelkes tanárainknak, akik odaadó munkával készültek fel erre az alkalomra.
Első műsorszámként a három jazz-számból összeállított bevezetővel szédületes hangulatot teremtett két gitáros, egy zongorista kolléga és a dobfelszerelésen játszó növendékünk, Borbély Bence Regő, aki méltó partnere volt a tanároknak.  A produkció nagy sikert aratott a teltházas közönség körében.
A műsor remek összeállítása következtében az előző hangzás ellentéteként csodálatos, puha, halk hangon szólalt meg csellón és zongorán Saint-Saens: Hattyú c. műve. Ezek után hallhattunk két klarinétra és fuvolára írt duót, hegedűre és zongorára komponált művet. Nagyon különleges hangzása volt a hegedűdarabnak gitár kísérettel. Fantasztikus zongoradarab szólalt meg virtuóz előadásban, nagyszerű volt a cselló- zongoramű. Szépek, karakteresek voltak a Szvit-tételek fuvolán és zongorán. Érdekes művet hallhattunk szóló csellón remek előadásban. A népzenei blokkban két remek népzene tanárunk citerázott és énekelt Zalai és Kalotaszegi népdalokat. Ezt a részt a tanári karból erre az alkalomra alakult vendégekkel kiegészült kórus által előadott Maros Rudolf: Táncnóta zárta igazi jó kedvvel. A könnyedebb műfajt a Libertango c. műsorszám biztosította, hegedűn és gitáron. A két klarinétra írt Concerto-t Bana Adrienn játszotta tanárával. Megható volt hallani, ahogy a növendék egyenrangú partnere volt tanárának ebben a nagyon szép produkcióban. Biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb öröme nem lehet egy pedagógusnak, hogy ilyen színvonalra fejleszti azt a tanulót, akit valaha ő kezdett tanítani!
Utolsó műsorszámként Grieg: Peer Gynt c. szvitjéből ütőhangszeres kamaraegyüttes adott elő három tételt. Meseszép hangszerelésben csendültek fel a jól ismert dallamok. A műsorszám érdekessége, hogy zongorista, fuvolista, énekes kollégák gyakoroltak a különféle ütő hangszereken, hogy megfelelő színvonalon szólaltathassák meg a szvit-tételeket, mely nagyszerűen sikerült! Nagy örömmel töltött el, hogy tanáraink ilyen magas színvonalon, ekkora lelkesedéssel muzsikálnak. A tanári koncert valóban kiemelkedik a hangversenyek sorából!
Talán még soha nem hallottunk ilyen felszabadult örömzenélést a Zeneiskola tanáraitól, mint ezen a tartalmas, szép estén.
Sz. Zs.

 

Tanári Hangverseny a zeneiskolában

művésztanári hangverseny

 

Díjazott képzőművészeink!

83 díjat osztottak ki március 23-án a Gaál Imre Galériában, a 110 éves a Városháza című képzőművészeti pályázatra érkezett alkotások alkotói között. 
Festmény kategóriában II. helyezést szereztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ügyes tanulói: Krecsár Bianka, Kalácska Hanna, Medve Maja, Borzák Boglárka, Hodvogner Emília és Masa Júlia. 
Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítő tanáruknak, Holczapfel Zsuzsannának!

 

DUO KORMATIKUS

Újabb szép kamarakoncertet tartunk április 4-én, hétfőn 19 órától! A Belépés díjtalan! Egykori növendékünk Vida Mónika zongoraművész és Miranda Liu hegedűművész hangversenye!

 

 

Bartók emlékhangverseny

Bartók Béla

 

Eseménynaptár

2017. december
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!