Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Virágültetés és koncert a Baba parkban

Május 8-án délután ismét kisgyermekes családokkal telt meg a tavaly ősszel kialakított, azóta kisebb játszótérrel – homokozóval, benne hintából, csúszdából, mászófalból és mászókötélből álló kombinált játszószerrel – bővített, s újrafüvesített Baba-park.
Azok a pesterzsébeti családok, amelyek tavaly, Pesterzsébet várossá nyilvánításának 90. évfordulóján bővültek újabb családtaggal, és akik tavaly ősszel fát ültettek a parkba gyermekük számára, kaptak meghívást a tavaszi virágültetésre.
A megjelent 16 família tagjai a fácskák köré ültettek színes virágokat. A rendezvényre eljött Pesterzsébet első újszülöttje, Kemencés Áron szüleivel és Peti nevű bátyjával, ők fát ültetett a család legifjabb tagjának.
A családokat Szabados Ákos köszöntötte, aki tavaly szeptemberben két fát is ültetett – egyet a 2014 áprilisában született Balázs fiának, egyet pedig hatéves Lili lányának. A polgármester elsősorban apatársaihoz szólva elmondta, reméli, legalább annyi boldogság jutott számukra az elmúlt évben, mint neki, nekik, s bízik abban is, hogy legalább annyira keveset aludtak azóta, mint ők.
A szép idő mellett a jó hangulatról a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenészei és tanárai gondoskodtak, az étel-italról pedig a Csili étterem vezetése. Az őszi rendezvényhez hasonlóan most is voltak arcfestők és lufihajtogató bohócok, a kicsik legnagyobb örömére.

Iskolánk közreműködő tanulói és tanárai nagy sikerrel adtak műsort. A rendezvényen felléptek: 

Kovács Réka - ének, 
Faragó Eliza - fuvola, 
Mizsák Benjámin - ütőhangszerek
Mohácsi Benjámin - ütőhangszerek
Borbély Bence Regő - ütőhangszerek
Horváth Laura - cselló
Jablonszky Kata - cselló
Komarek Anna - cselló
és a zeneiskola művésztanárai:
Pável Edit - hegedű
Vicziánné Simándi Éva - fuvola
Csala Éva - cselló
Balásházi Bálint - zongora

 

 

46. Tavaszi Tárlat

Május 6-án megnyitotta kapuit a Gaál Imre Galéria Tavaszi Tárlata, amellyel kezdetét vette a Pesterzsébeti Művészeti Napok programsorozata.
– A Tavaszi Tárlat és a Pesterzsébeti Művészeti Napok mindig közösségünk jelentős kulturális eseményei – fogalmazott megnyitójában Szabados Ákos polgármester, majd egy francia írónőt idézve megemlítette a szeretet és a szenvedély fontosságát, amelyek nemcsak a nagy művek létrejöttekor, de az átlagon felüli teljesítmények végrehajtásakor is elengedhetetlenek.
E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a Tavaszi Tárlatra írt megnyitójában Csoóri Sándortól idézett: – Nincs hétköznapibb csoda a napnál. Nincs bujtogatóbb, mondhatnám, szellemibb élmény az első tavaszi napsütésnél – olvasta a költő sorait a főigazgató, érzékeltetve a 46. tárlat pezsgő sokszínűségét. A megnyitó beszédeket követően Szabados Ákos, dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Komoróczy László önkormányzati képviselő, Czúni Imre fotóművész és D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója elismeréseket adtak át a kiállító művészeknek. A megnyitó műsorban közreműködtek iskolánk tanárai, Pável Edit hegedűn, Balásházi Bálint zongorán játszott az ünneplő közönségnek. 

 

Madarak, fák napja a Baba parkban

Pesterzsébet Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt a Madarak és Fák napja alkalmából szabadtéri rendezvényére május 8-án pénteken 14 órára a BABA PARK–ba (Bp. XX. Közműhelytelep utca – Téglaégető utca, a Pesterzsébeti Uszoda mellett).

A program:

- 14 óra: Elismerések átadása környezetszépítő óvodáknak, iskoláknak

- 15 óra: Virágültetés az 1 éves, „Csemetét a csemetéknek” faültető programban részt vett családokkal.

- Faültetés 2015. év elsőszülött pesterzsébeti babájának

A zenés szabadtéri pikniken a kicsiket arcfestés és lufihajtogató bohóc is várja.
A rendezvényen közreműködnek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola muzsikus növendékei és tanárai.

 

Jótékonysági hangverseny

 

Zene, irodalom, képzőművészet

Szeretettel várjuk Önt és Családját a Zene- és Képzőművészet tagozat közös estjére iskolánkba 2015. május 4-én 18 órától!

 

46. Tavaszi Tárlat és Pesterzsébeti Művészeti Napok

 

Felvételi a Zeneiskolában!

 

Zenekari hangverseny a Csiliben

A Hangversenyen közreműködnek a Lázár Vilmos Általános Iskola és a József Attila Általános Iskola alsós kórusai és karnagyai! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Gyermeknap a Zeneiskolában

 

Tanári Hangverseny

 

Kérjük támogassák iskolánkat adójuk 1%-val!

ERZSÉBETI FÚVÓSOK ÉS ÜTŐSÖK EGYESÜLETE 
ADÓSZÁM: 18236741-1-43
Köszönjük!

 

Tanári Hangverseny

 

Házi Zongoraverseny a Zeneiskolában

A zongoraversenyen a Bach művek legszebb előadásáért jutalmul növendékeink közül Tóth Adrienn,Bödös Anna,László Beáta,Kubiczki Katica,Torma Lelle,Szabó MartinaDalma,Tomerle Fanni,Mizsák Benjámin,Dányi Mária,Heim Éva,Vidra Borbála,Szabó Péter,Miskey Alfréd Márk,Lakó Levente,Nagy Zsombor,Lőrincz Zoé Piroska szerepelt a ,,Bach 330" emlékesten. Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek! Vendégünk volt Bozsó Csenge-hegedű.

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!