Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre

Tücsök hangszerbemutatónkon a Csili Művelődési Központban szeretettel várjuk Önt és gyermekét 2018. április 19-én  9 és 10 órai kezdettel!

Iskolánk felvételi időpontja: 2018. április 23. 24. és 25. 17-18 óráig.

Művészeti nevelő munkánk a városközpont közelében, az Ady iskola szomszédságában, a kerület egyik patináns és családias hangulatú épületében folyik.

Zeneiskolánk épülete

Iskolánkban zenei és képzőművészeti ágazaton tanulhatnak a hozzánk jelentkező gyerekek. 2007-ben a művészeti iskolák minősítésekor megkapta a kiváló minősítést, 2008-ban a „Magyar Művészetoktatásért” szakmai díjat.
 
A zene képes hatni a lelkiállapotra, a lelki egyensúly helyreállítására. Hatékonyan fejleszti a minél korábban elkezdett zenei nevelés (tíz éves kor alatt) a diszlexiát és a diszgráfiát. A zenetanulás egy lépéssel közelebb viheti a gyerekeket a közismereti órákon a sikeresebb teljesítményhez, amit vizsgálatok is kimutatnak.
Zenei tárgyak, amiket tanítunk:                                                                  

KLASSZIKUS ZENE:

Elmélet: a 6. életévüket betöltött gyermekek számára előképző; szolfézs, zeneirodalom, zeneelmélet, improvizáció, kamarazene, zenekar

billentyűs hangszerek: zongora, szintetizátor

vonósok: hegedű, mélyhegedű, gordonka

fafúvósok: furulya, fuvola, klarinét, szaxofon,

rézfúvósok: trombita, tenorkürt, vadászkürt, harsona, tuba

egyéb tanszakok: gitár, ütő hangszerek, cimbalom, magánének

NÉPZENE: népi hangszerek (citera, brácsa, bőgő), népi ének

JAZZ: gitár                                                                    

Diákjaink a megtanult zeneműveket és az elkészült képzőművészeti alkotásaikat az iskola koncerttermében - ami az első igazgatóról Máté Jánosról lett elnevezve - mutathatják be. Mivel ez a terem 200 fő befogadására alkalmas, itt rendezzük a Fővárosi Ütőfesztivált és az Országos Lajtha László Műveltségi és Népdaléneklési Vetélkedőt.


Gyakran fordulnak meg híres művészek nálunk, hogy koncertet adjanak, és így színesítsék a kerület kulturális életét is. Előadások, továbbképzések és hangszerbemutatók megtartása is folyik iskolánkban. 


Az iskolánkban tanuló diákoknak lehetőségük van megtapasztalni a zenei munkaképesség gondozás előnyeit. A módszerrel a hozzánk járó diákok fizikai, szellemi és érzelmi állapotának optimális fejlesztése zajlik mozgás által.

- Kezdő növendékek részére az előképzőben, (hangszer nélküli zenei mozgás előkészítés folyik, ahol fejlesztik a növendék hangszertanulásához szükséges alapkészségeit, mint az állóképesség, erő…)

- Zeneiskolai osztályokban tanulók számára (az elfáradás késleltetésére, enyhítésére, a teherbírás fejlesztésére). 

„A látás új fajtája abban áll, hogy ha figyelmesen nézel egy falat, amelyet mindenféle foltok tarkítanak, olyan dolgokat látsz meg, amik csak a te képzeletedben születnek meg.”

(Leonardo da Vinci)

Képzőművészeti tárgyak, amiket tanítunk: grafika, tűzzománc, textil, festészet, szobrászat

A képzőművészet alkalmas az önkifejezés eszköztárának gazdagítására. Kialakítja az igényt az esztétikum iránt. Az oktatás folyamán a látvány megfigyelése, értelmezése, a gondolatok, érzelmek kifejezése az alkotó munkában teljesedik ki. 

Tanítványaink rendszeresen érnek el sikereket hazai és nemzetközi versenyeken - többek között Japánban, Hongkongban, Brazíliában, Hollandiában - a kimagasló szakmai tudással rendelkező két művész-tanárunk segítségével.

Az oktatáson, nevelésen kívül a közösségépítésnek fontos szerepe van iskolánkban. A zeneiskolai működés egyik legfontosabb feladata a közösségi élményekhez juttatás, az egymásra figyelés, az alkalmazkodási készség kialakítása, elsajátítása. Ez az együttmuzsikálás segítségével észrevétlenül történik meg, miközben az együtt hangzó zene az egyéni hangszeres órák élményéhez képest is újdonságot, plusz örömöt ad. A kamarazenélés, zenekari munka során szerzett tapasztalatok az élet minden területén alkalmazható és alkalmazandó erőforrást nyújtanak. A megalapozott, magas színvonalú képzés teszi lehetővé a növendékek számára az együttesben való muzsikálás élményét. 

Több kiváló együttes és zenekar működik az iskolában: ütőzenekar, fúvószenekar, 2 vonószenekar, citera együttes, fuvolazenekar, klarinét kvintett, gitár együttes, cselló együttes

Fontos számunkra, hogy főépületünkön kívül a kerület több iskolájában is tanítunk, helyben biztosítjuk a zenei oktatást, ezzel is segítve tanítványaink szüleinek. Együtteseink és növendékeink állandó szereplők a kerület kulturális életében, az óvodákban, iskolákban, művelődési intézményekben. Rendszeresen részt veszünk kerületi, fővárosi és országos és külföldi versenyeken, rendezvényeken. 

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!