Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Képzőművészet tanszak

Képzőművészet tanszak

Iskolánkban 1997 óta képzőművészeti-grafika tanszak segíti a gyerekek képzőművészeti kulturáltjának kialakulását. Az alsó tagozatos gyerekkel Holczapfel Zsuzsanna, a felsősökkel Németh Márta foglalkozik. Pedagógia módszereinkben legfontosabb hangsúlyt kap a gyerekek egyéniségének kibontakoztatása, belső látásvilágának fejlesztése. Megkeressük és megtaláljuk a gyermeki lélekben rejlő művészet iránti igényt. Célunk megismertetni a magyar gyerekek képzőművészeti kultúráját a világgal. Képzőművészeti tanszakunkon a gyerekek megismerkedhetnek a rajz-, festés-, mintázás alapjaival, különböző technikákat sajátíthatnak el és alkalmazhatnak az ábrázolás során. A megismert technikák közé tartoznak grafikai és festészeti eljárások: vonalrajzok, tanulmányrajzok, pasztell, tusrajzok, akvarell, linómetszet, tempera és olajfestés technikája, kevert technikák. Rendszeresen  részt veszünk belföldi és nemzetközi rajzpályázatokon. Óráinkon, foglalkozásainkon az elmélyült szakmai tudás megszerzése mellett fontos számunkra a jó légkör, vidámság és az egymást segítő alkotó tevékenység.

Képzőművészeti tárgyak, amiket tanítunk: grafika, tűzzománc, textil, festészet, szobrászat

A képzőművészet alkalmas az önkifejezés eszköztárának gazdagítására. Kialakítja az igényt az esztétikum iránt. Az oktatás folyamán a látvány megfigyelése, értelmezése, a gondolatok, érzelmek kifejezése az alkotó munkában teljesedik ki. 

Tanítványaink rendszeresen érnek el sikereket hazai és nemzetközi versenyeken - többek között Japánban, Hongkongban, Brazíliában, Hollandiában - a kimagasló szakmai tudással rendelkező két művész-tanárunk segítségével.

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!