Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Együtteseink

Együtteseink

 

Ütő Együttes

Az Ütő együttes 1979-ben alakult. Szakmai irányítójuk a kezdetektől napjainkig Mizsák István. Számos budapesti és országos rendezvény állandó szereplői, több verseny győztesei és helyezettjei.

 

Vonószenekar

A vonószenekar az 1970-es évek elején alakult Puszter Jánosné irányításával. Később Bessenyei Katalin kezei alatt fejlődött tovább az együtt muzsikálás. Számos fellépéssel és szép eredményekkel rendelkeznek. Repertoárjuk az évek során hatalmasra bővült, az utóbbi időkben már a könnyedebb műfajok felé is kitekintgetnek. Iskolánkban a kisebb növendékek is hamar megtapasztalhatják a közös muzsikálás örömeit a Tücsök zenekarban, melynek vezetője Pável Edit hegedűtanár, a nagyobb létszámú vonószenekart Balásházi Bálint irányítja, aki a zeneiskola szolfézstanára és igazgatóhelyettese. Munkáját Pável Edit hegedűtanár segíti.

Klarinét Együttes

Korábban Tassonyi Zsolt tanár úr aktív közreműködésével muzsikáltak együtt. Az utóbbi években alakult ki a jelenlegi felállás Györfi Imre áldozatos munkájának köszönhetően. Zeneiskolai koncertek, kiállítás-megnyitók, kerületi rendezvények rendszeres szereplői.

 

Pepita fuvolazenekar

Iskolánkban a fuvolazenekari munkának már évek óta szép hagyományai vannak. Jelenlegi felállásban 2011 óta muzsikálnak együtt. Növendékhangversenyeink és Alapítványi Báljaink rendszeres szereplői. Tanáruk: Gaál Zsolt
 

Lajtha László Ifjúsági Fúvószenekar

A zenekar 1989-ben alakult a budapesti XX. kerületi Állami Zeneiskola 8-10 éves tanulóiból, kb.10 fővel. Az évek során fokozatosan bővült a zenekar, a mai létszám 50 fő fölött van. A tagok életkora 12-30 év, folyamatosan bővül az együttes zeneiskolai növendékekkel, ugyanakkor a régi tagok is megmaradnak, sokan főiskola, munka mellett járnak a próbákra. Az eltérő korosztály ellenére nagyon jó közösség alakult ki.

Hazai fellépések:

Sok felkérésnek tettünk eleget az utóbbi években: a zenekar fellépett többek között a BM Duna Palotában, a budai várban, a Vajdahunyad várban, a Vigadó téren, a Lurdy ház színpadán, a WestEnd City Center Tetőkertjén, a Parlament melletti Tér-Film-Zene Fesztiválon. Rendszeresen fellépünk a Csili Művelődési Központ rendezvényein, önálló koncerteket adunk ott. A Wekerle és Dunavarsányi napokon, rendszeresen zenés reggeli ébresztőt adunk.
Számos budapesti és vidéki szerepléseink közül a legnagyobb siker 1998-ban és 2002-ben a Zeneiskolák Budapesti Zenekari Fesztiválján elért eredmény volt, melyen kiemelt nívódíjat kaptunk.
1993-tól minden évben nyári tábort szerveztünk a Balaton mellett, ahol a pihenés és szórakozás mellett koncerteket, térzenéket adtunk, amelyre mindig lelkes közönség gyűlt össze.
2003-tól 2005-ig a Balatonalmádi Mazsorett és Zenekari fesztivál résztvevői voltunk.
2006 óta rendszeres fellépői vagyunk a Balatonföldvári Térzene Fesztiválnak, azóta ez jelenti számunkra a „balatoni tábort”.

Külföldi szerepléseink:

2001-ben és 2004-ben meghívást kaptunk Székelykeresztúrra, egy nemzetközi fúvószenekari találkozóra.
2002-ben Mentonban, francia tengerparti városban adtunk koncertet.
2003. március elején Olaszországban, a capuai karneválon mazsorett csoporttal közösen léptünk fel.
2005-ben Németországban a bodeni tó partján vendégszerepelt a zenekar.
2007-ben ismét Olaszországban jártunk és koncerteztünk.
Repertoárunkat nagyrészt a tagok által kedvelt szórakoztató zenéből áll (film és jazz zenék), de ezek mellett indulókat, valamint klasszikus zenei átiratokat is játszunk.
 

Zabhegyező citeraegyüttes

Iskolánk citeraegyüttese 1998 novemberében alakult Kiss Anikó vezetésével. Nagy sikerrel vesznek részt helyi és országos szintű rendezvényeken. Hagyományőrző munkájukat Nívódijjal és országos Arany minősítéssel ismerték el.

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!