Budapest XX. Kerületi
(061) 285-3420 Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Telefonszáma
lajthazene[KUKAC]gmail[PONT]com Budapesti Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Email címe
010503020607080910

Zeneiskola Videó Archívum

Bemutatkozó film (2000)Bemutatkozó film (2001)Alkotóműhely Shakespeare nyomában
 

Multimédiás előadások

Multimédiás előadások

 

Minősítési oklevél

 

 

Főoldal | Nyílt zeneirodalom óra

Nyílt zeneirodalom óra

Iskolánk tanára, Tomasovszki Katalin második éve tart multimédiás előadásokat a zeneirodalomhoz kapcsolódóan, nem csak az iskola diákjai, hanem minden érdeklődő számára. Eleinte a tanítványok szülei, hozzátartozói vették igénybe a havonta egy alkalommal nyíltan látogatható, rendhagyó zeneirodalom órát. Mostanra kialakult az iskolához tartozókon kívül egy felnőtt közönség, akik Budapest különböző kerületeiből érkezve, szívesen vesznek részt ezeken az esteken. 

Az ingyenesen látogatható sorozat az „Érdekességek a zenéről” címet viseli; diákok és felnőttek számára egyaránt látványos ismeretterjesztéssel, filmbejátszásokkal, zenei szemelvényekkel illusztrálva az átadandó tartalmat.

Tomasovszki Katalin férjével, Tóth Gergely József karmesterrel közösen írt egy könyvet „A zene mátrixa” címmel, amelyben a világ működését feltáró tudományágak és a zene, valamint a társművészetek közötti analógiákra, összefüggésekre mutatnak rá olvasmányos formában, rengeteg képi illusztrációval és CD melléklettel. Az „Érdekességek a zenéről” című sorozat a könyv fejezeteinek bővebb kifejtése, látványos formában.

Az előadások mindenki számára hasznos és érdekes rálátást nyújtanak a különböző tudományágakban rejlő azonos tartalomra – ugyanannak a jelenségnek megvizsgálva adott esetben a matematikai, geometriai, fizikai, kvantumfizikai, biológiai, kémiai, genetikai, filozófiai, művészeti vetületeit, s lekövetve a legfrissebb tudományos eredményeket, felismeréseket.

Az „Érdekességek a zenéről” című sorozat következő programjai:
 

 

Eseménynaptár

2018. március
H K Sze Cs P Szo V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Támogatónk

A MusicMall hangszerek és hangszerkiegészítők webáruháza, iskolánk kiemelt partnere. Növendékeink számára kiemelt kedvezményeket biztosítanak, melyet egy egyszerű regisztráció után azonnal igénybe vehetnek. Kattints ide a regisztrációhoz:

http://musicmall.hu/prestashop/login?back=my-account

A webáruház folyamatosan bővülő kínálatában minden megtalálható, ami a zenetanuláshoz szükséges. Forduljon bizalommal az áruház vevőszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:
www.musicmall.hu
info@musicmall.hu
+36-30-823-88-72

 

Alapítványi támogatás

Máté János Zene- és Művészeti Alapítvány

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-val.

Rendelkető nyilatkozat PDF formátumban letölthető itt.

Bankszámlaszám:
11720001-20206363-00000000

 

Facebook

 

Iskolánk fenntartója

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
 

Partnereink

Oktatási HivatalMZMSZPesterzsébet ÖnkormányzataCsili Művelődési Központ
 
Copyright © 2015 - Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola
Oldalaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy az érdeklődők - ezen belül is elsősorban jelenlegi és jövendő diákjaink, szüleik, pedagógusaink - számára minél teljesebb képet adjunk iskolánk életéről, eleget téve egyben tájékoztatási kötelezettségeinknek is. Oldalainkra mutató linkeket szívesen fogadunk és kölcsönösségi alapon magunk is elhelyezünk ilyeneket!